A trecut mai mult de un an de când port numai negru. Jeans, cămaşă, rochii, bluze, încălţări, poşetă, lenjerie intimă. Tot acest negru a fost ca un pansament pe sufletul meu. Devenise uniforma emoţiilor, bariera socială, laitmotiv în viaţa mea. După atâta timp de purtat negru, am şi uitat cum e să porţi alte culori. Am încercat – mă recunosc cu greu în haine colorate.
Culorile sunt incomode când ai un tumult în suflet.
Coco Chanel a purtat doar negru după ce iubirea vieţii ei, Boy Chapel – a murit. Aşa a luat naştere celebra rochie neagră. Dar ce-o făcea atât de elegantă pe Coco nu era rochia, ci suferinţa. Profunzimea pierderii ei se vedea în profunzimea privirii. Intenstatea durerii ei se vedea în gesturile sacadate, încete, ca şi cum întreg corpul o durea. Mimica inundată de tristeţe o făcea sobră şi misterioasă în acelaşi timp. Coco a rescris în acel moment şi definiţia frumuseţii.
Majoritatea oamenilor poartă mult negru. Nu ştiu cât sunt de nefericiţi, dar ştiu că negrul îi apără de emoţii, pune o mască peste orice se află în sufletul lor şi îi păzeşte de vulnerabilitatea sentimentelor.
Când aveam 12-13 ani, movul era considerat culoarea femeilor uşoare. Astăzi, oamenii care ajung în studioul meu de consultaţă de imagine, încă mai au prejudecăţi în legătură cu culorile. Nu încerc să le vindec pentru ei, niciodată. Dar până la finalul testului de culoare, se vindecă singuri de orice false idei.
Culorile – poarta sufletului
Când vrei să faci o bună primă impresie, nu te gândeşti niciodată “ce-ar trebui să port”. Întotdeauna te interesează de fapt “ce vreau să transmit”.
Există o diferenţă între culorile care îţi plac şi culorile care ţi se potrivesc. Cele dintâi sunt “alese” de tine – corect sau nu, în funcţie de o mulţime de factori; cele din urmă sunt deja ale tale – perfecte, grăitoare – în armonie cu tot ceea ce însemni şi te reprezintă. Când, uitându-te în oglindă, culorile potrivite îţi demonstrează perfecţiune şi frumuseţe – îţi dai seama că nici nu există motive să porţi altceva.
O să simţi un mix de emoţii dat de cel mai puternic stimul al omului: cel vizual. Chiar dacă până la întâlnirea cu mine credeai lucruri complet opuse despre cum arăţi şi ce transmiţi, oglinda îţi spune: sofisticat/ă, frumo(a)s/ă, vesel/ă, lumino(a)s/ă, atrăgăto(a)r/e. Te redescoperi şi simţi că în sfârşit poţi fi tot ce-ţi doreai şi ştiai că poţi fi. Nu ştiai cum, dar ai aflat.
Să şti ce culori ţi se potrivesc şi cum să le porţi exact asta îţi oferă – un management al imaginii personale cu care livrezi emoţiile potrivite, în funcţie de context.
Cum funcţionează?
Uite-te la cei din jur. Invariabil, în raport cu cei pe care îi vezi, simţi “ceva”. Acel ceva apare întotdeauna şi este rezultatul filtrului tău vizual care traduce imagini. Nu există nici măcar un exemplu în care tu să nu ai reacţie. Mereu, creierul tău va trage o concluzie. Iar asta este valabil şi pentru cei care se uita la tine.
Deci, indiferent de situaţie, tu oricum transmiţi un mesaj. Ceea ce contează cu adevărat este ca tu să alegi conştient ce masaj vei transmite. Să te îmbraci în cunoştinţă de cauză.
Nu ai niciodată a doua şansă să laşi o primă impresie fabuloasă. Mie mi s-a demonstrat în peste 5 ani de când sunt consultant de imagine, că fiecare om este şi se poate simţi fabulos, dacă se îmbracă cum trebuie. Culorile sunt primul pas.
Te invit să-ţi descoperi culorile ideale, să afli ce nuanţe ţi se potrivesc şi ce transmiţi atunci când porţi negru, alb, sau culorile tale preferate. Învaţă să asortezi, să simplifici şi să complici un outfit cu un anumit scop, pentru a transmite un mesaj concret, pentru a spune ceva relevant despre tine.
Foloseşte-te de modă la adevăratul ei potenţial – începe cu testul de culoare. O întâlnire la care, în doar 40 de minute, îţi descoperi paleta personalizată de peste 30 de culori. Are trei variante de cost şi complexitate, pentru începători, pasionaţi şi avansaţi.
Te aştept la studio!
Cu drag,
Mariana Romanică
sursa foto: pinterest.com
Comenteaza